Korma z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Rozgrzewające danie kuchni indyjskiej :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka, ok. 250 g
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka imbiru
    kawałek kory cynamonu
    liść laurowy
    po 1/2 łyżeczki kurkumy, mielonego kminu rzymskiego i mielonej kolendry
    1 ostra mini papryczka
    1 puszka krojonych pomidorów
    100 ml jogurtu naturalnego
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Korma z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę zeszklić w rondlu spryskanym olejem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i podsmażyć. Fileta pokroić i dodać do cebuli. Kiedy mięso zmieni kolor wlać pomidory i całość gotować 15 minut. Sos zdjąć z palnika, odstawić na 1-2 minuty, a następnie wymieszać z jogurtem. Podawać z ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować