korma z kurczaka

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

nie wszystkie dania kuchni indyjskiej muszą mieć palący smak. Korma jest cudownym daniem niesamowicie delikatnym.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z kurczka: 1 sztuka
    - jogurt naturalny gęsty: 500 mililitrów
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - migdały w płatkach: 2 łyżki
    - indyjskie przypawy: 4 łyżeczki
    - ryż dłógoziarnisty: 1 szklanka
    - ziele angielskie i liść laurowy: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Korma z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, czosnek i migdały zmieliłam w procesorze. Następnie podsmażyłam na oleju. Dodałam przyprawy (kurkumę, imbir i kolendrę) i 3 minuty smażyłam. Zdjęłam z ognia, wyjęłam i na tej samej patelni podsmażyłąm opruszonego solą kurczaka uprzednio pokrojonego w kostkę. Gdy byłjuż rumiany dodałam pastę i jogurt. Gotowałam około 10 minut. W razie potrzeby można do jogurtu dodać łyżkę mąki. Podałam z ryżem ugotowanym w osolonej wodzie z dodatkiem liści i ziela.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować