Koreczki z prosciutto, gruszki i rukoli ELLE_italia

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Urzekła mnie szybkość i łatwość przygotowania jak i oryginalność połączona z ciekawym smakiem potrawy.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - obrane dojrzałe ale twarde gruszki: 2 sztuki
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - garście rukoli: 2 pęczki
    - plasterki szynki prosciutto przekrojone wzdłuż na pół: 12 plastrów
    - tarty parmezan: 30 gramów
    - patyczki koktajlowe: 24 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Koreczki z prosciutto, gruszki i rukoli elle_italia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Przekrój każdą połówkę gruszki na 4 podłużne kawałki, i na pół każdy
  • 2. 1.Skrop gruszki sokiem z cytryny
  • 3. 1.Na leżący plasterek szynki nasyp trochę parmezanu i połóż kilka listków rukoli i 1 kawałek gruszki
  • 4. 1.Zwiń ciasno i przebij patyczkiem koktajlowym
  • 5. Przygotować maksymalnie 4 godziny przed podaniem. Przechowywać zawinięte w folię w lodówce.
  • 6. Podawać na talerzu posypanym pozostałymi listkami rukoli.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować