Kopytka z ruskim nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeśli lubicie ruskie nadzienie do pierogów, to te kopytka polubicie na pewno

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • KOPYTKA:

    400g ugotowanych ziemniaków
    7 łyżek mąki
    250 g twarogu
    1 jajo
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    2 cebule
    2 łyżki masła

    PONADTO:

    mąka do podsypywania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Kopytka

Kopytka z ruskim nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrać, zeszklić na maśle.
  • 2. Wystudzone ziemniaki, twaróg, i przygotowaną cebulkę /połowę porcji/ przepuścić przez maszynkę.
  • 3. Do masy ziemniaczano - serowej dodać mąkę, jajko oraz przyprawy i dokładnie wyrobić.
  • 4. Z powstałego ciasta na blacie podsypanym mąką uformować rulon .
  • 5. Ostrym nożem odcinać pod ukosem kopytka.
  • 6. Gotować w posolonym wrzątku, ok. 1 min. od wypłynięcia na powierzchnię wody.
  • 7. Wyjmować łyżką cedzakową na talerz.
  • 8. Posypać zeszkloną cebulką.
  • 9. Inspiracja: www.gotujzdrowokolorowo.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować