1.Składniki na ciasto wymieszać tak, by powstała jednolita masa. Masę wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach 35 minut. Wystudzić. Delikatnie wydrążyć środek ciasta za pomocą łyżeczki tak, by zostały około 2 cm brzegi i nienaruszony spód.
2.Na wydrążone ciasto wyłożyć kilka łyżek dżemu. Wyrównać. Banany obrać ze skóry, przeciąć wzdłuż na połówki, ułożyć na dżemie. Skropić sokiem z cytryny. Czekoladę bardzo drobno pokroić. Śmietanę wyjętą prosto z lodówki ubić z cukrem pudrem oraz śmietan fixem. Powoli dosypać pokrojoną czekoladę. Masę wyłożyć na bananach tworząc kopiec. Wierzch posypać pozostałym pokruszonym ciastem. Ciasto włożyć do lodówki na całą noc.
Komentarze