Kopertki z serem brie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Takich pysznych kopertek jeszcze nie jadłaś/eś, smak ich sam rozpływa się w ustach.
Kotlety z polędwiczek wieprzowych z niesamowitym farszem z sera brie, panierowane w nietypowej panierce, koniecznie wypróbuj.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 polędwiczka wieprzowa
    • ½ pęczka szczypiorku
    • 100 g szynki konserwowej
    • 200 g sera białego pleśniowego typu brie
    • 2 jajka całe
    • 3 łyżki bułki tartej
    • 90 g Nuggestsy klasyczne w proszku
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kopertki z serem brie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. 1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
    2. Szczypiorek drobno siekam, szynkę kroję w kostkę, z sera zdejmuję białą skórkę, resztę drobno kroję. Szczypiorek, szynkę ser mieszam dokładnie łyżką.
    3. Łyżkę farszu umieszczam na środku każdego kawałka mięsa.
  • kotlety 2. 4. Mięso składam w kopertki.
    5. Do miseczki wbijam jajka roztrzepuję widelcem. Do drugiej miseczki wsypuję bułkę tartą oraz proszek Nuggetsy, mieszam.
    6. Kopertki panieruję w jajku, następnie w mieszance z bułką tartą.
    7. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • kotlety 3. 8. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami oraz sałatką.
    9. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować