Koperkowo-miętowy chłodnik z czerwonego barszczu

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chłodnik ten jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a dodatkowo smakuje rewelacyjnie i z pewnością gwarantuje ochłodę nawet w najgorętszy dzień lata. Wystarczy porządnie go schłodzić i mamy pyszne orzeźwienie!

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (4 porcje)
    2,5 szklanki jogurtu naturalnego (1 szklanka = 250 ml)
    1/2 szklanki śmietany
    1,5 szklanki barszczu czerwonego
    1 długi ogórek
    2 ząbki czosnku
    1 pęczek koperku
    4-5 łyżek posiekanej mięty
    sok z cytryny
    sól, pieprz
    Opcjonalnie:
    kostki lodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz

Koperkowo-miętowy chłodnik z czerwonego barszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek i koperek należy drobno posiekać, a ogórka pokroić w drobną kostkę.
    Wszystkie składniki dokładnie połączyć.
    Całość doprawić do smaku (sokiem z cytryny oraz solą z pieprzem), a następnie porządnie schłodzić (minimum 2-3 godziny) w lodówce.
    Chłodnik można podawać z kostkami lodu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować