KONCENTAT POMIDOROWY do zup

5 (183 ocen)

doskonały sposób na wykorzystanie pomidorów

Składniki:

  • 5 kg pomidorów
    1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Koncentat pomidorowy do zup - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory kroimy w ćwiartki, wkładamy do garnka z grubym dnem. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Następnie przecieramy przez sito, aby pomidory pozbawić pestek i skórek. Przetarte pomidory solimy, gotujemy na wolnym do ogniu i odparowujemy wodę do uzyskania pożądanej konsystencji. Następnie przelewamy do słoików lub butelek i zagotowujemy 10 min.

Porady

ja robię koncentrat w formie bardziej płynnej do zup

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować