Saszetki ziołowe do zup

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Fantastyczne rozwiązanie, aby zioła w całej zupie nie pływały . Takie sakiewki można zamrozić lub mieć gotowe w słoiku. To doskonałe rozwiązanie,aby przypadkiem na talerzu nikomu nie trafił się liść laurowy lub ziele angielskie,które po przegryzieniu potrafi zmienić smak całej potrawy. Takie zastosowanie używam już od kilku lat i jestem bardzo zadowolona,bo wystarczy wyjąć z zupy saszetkę i mamy z głowy wyławianie przypraw.

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Saszetki ze sznureczkiem (do kupienia w sklepach np.z herbatami)
    ziele angielskie
    liście laurowe
    lubczyk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Saszetki ziołowe do zup - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Do saszetki wkładamy 1 duży lub 2 małe liście laurowe, 3 ziela angielskie i sporą ilość lubczyku. Można dodać tymianek , rozmaryn itp. Tak upchane zioła zaciskam sznureczkiem.
    Ja zazwyczaj takie saszetki mam w zamrażarce,bo lubię, gdy lubczyk świeży.
    (Lubczyk jeśli mamy świeży to warto najpierw wysuszyć jeśli chcemy saszetki mieć w słoiku).
    Tak przygotowaną saszetkę wrzucam do garnka z innymi składnikami na zupę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować