Kolorowy makaron z mięsem mielonym i warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mielone mięso należy przyrządzać na dużej patelni, tak by było odpowiednio usmażone, a nadmiar płynu mógł wyparować. W ten sposób potrawa nabie­rze wyrazistego smaku i nie będzie wymagała większych ilości przypraw.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g kolorowego makaronu
    250 g mięsa mielonego indyczego
    2 żółte papryki
    2 małe cukinie
    1 puszka pomidorów
    2 cebule czerwone
    brukselka
    kalafior
    2 ząbki czosnku
    oregano
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kolorowy makaron z mięsem mielonym i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Na patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w krązki, czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy mięso, smażymy do zbrązowienia. Wrzucamy pokrojoną paprykę, brukselke,kalafior, cukinię. Zalewamy pomidorami z puszki i pod przykryciem dusimy do zmięknięcia warzyw. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano. Dodajemy makaron, dobrze mieszamy. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować