Mielone mięso należy przyrządzać na dużej patelni, tak by było odpowiednio usmażone, a nadmiar płynu mógł wyparować. W ten sposób potrawa nabierze wyrazistego smaku i nie będzie wymagała większych ilości przypraw.
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
350 g kolorowego makaronu
250 g mięsa mielonego indyczego
2 żółte papryki
2 małe cukinie
1 puszka pomidorów
2 cebule czerwone
brukselka
kalafior
2 ząbki czosnku
oregano
sól
pieprz
olej
Kolorowy makaron z mięsem mielonym i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w krązki, czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy mięso, smażymy do zbrązowienia. Wrzucamy pokrojoną paprykę, brukselke,kalafior, cukinię. Zalewamy pomidorami z puszki i pod przykryciem dusimy do zmięknięcia warzyw. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano. Dodajemy makaron, dobrze mieszamy. Smacznego.
Komentarze