Makaron z warzywami na patelnię i mięsem mielonym

4.49 (196 ocen)

  • 30 min

Pożywny, tani i smaczny obiad na szybko.

  • 30 min

Składniki:

  • -450 g francuskich warzyw na patelnię
    -0,5 kg mięsa mielonego
    -300 g ulubionego makaronu
    -1/2 szklanki wody
    -1 łyżeczka suszonych pomidorów w płatkach
    -1/2 łyżeczki soli ziołowej
    -1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    -1 łyżeczka papryki słodkiej
    -sól, świeżo zmielony pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Makaron z warzywami na patelnię i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso doprawiamy solą ziołową, świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem granulowanym. Wrzucamy na patelnię i smażymy 3 minuty od czasu do czasu mieszając.
  • 2. Wrzucamy mrożone warzywa, podlewamy wodą, dodajemy suszone pomidory i słodką paprykę. Dusimy pod przykryciem przez 15 minut ciągle mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Podajemy z ugotowanym ulubionym makaronem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Zamrożone Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować