Kolorowy jabłecznik z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagnieść ciasto I. Podzielić na dwie części. Każdą upiec na złoty kolor i wystudzić. Utrzeć składniki na biszkopt. Ciasto upiec na złoto i wystudzić.
Żółtka rozmieszać z 1/2 szklanki mleka i proszkiem budyniowym. Budyń ugotować. Wystudzić i utrzeć z margaryną Palmą na krem. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, lekko odcisnąć nadmiar soku. Dolny placek nasączyć ponczem. Połowę jabłek smażyć krótko w garnku, dodać suchą zieloną galaretkę, smażyć ok. 2 minuty. Masę jabłkową rozsmarować na cieście, wystudzić. Posmarować połową kremu, przykryć biszkoptem. Biszkopt nasączyć, rozsmarować krem. Drugą połowę jabłek przygotować z czerwoną galaretką, masę wystudzić, rozsmarować na kremie, przykryć ciastem. Wierzch nasączyć, polać polewą i udekorować.
Komentarze