Kolorowy galaretkowiec

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Deser na zimno. Gdy nie chce nam się stać przy piekarniku polecam ciasto na herbatnikach z galaretkami.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Herbatniki
    Woda z sokiem malinowym do nasączenia
    1galaretka czerwona

    Masa:
    0,5l kremówki
    2łyżki żelatyny (na 1/2szkl wody)
    1 galaretka brązowa
    1galaretka Zielona
    1galaretka czerwona
    1/2szkl cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Kolorowy galaretkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki nasączamy.
  • 2. Masa: galaretki każdą z osobna rozpuścić w 1 szkl gorącej wody zostawić do całkowitego stężenia. Następnie pokroić w kostkę. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier. Żelatynę rozpuścić i pozostawić do lekkiego stężenia. Połączyć z masą i dodać galaretki wymieszać ręcznie. Wylać na herbatniki. Schłodzić.
  • 3. Galaretkę rozpuścić w 0,5l gorącej wody zostawić do lekkiego stężenia i wylać na masę schłodzić
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować