Szybka,zdrowa i prosta w przygotowaniu. Taka lekka zupa jarzynowa bardzo smakuje mojej rodzince.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
1 marchewka,
½ pietruszki,
ok. 10 dag fasolki szparagowej,
1 średnia cukinia,
2-3 ziemniaki,
kawałek pora,
kawałek selera,
mała kalarepa,
1pomidor obrany ze skórki,
2 ząbki czosnku,
ok. 1 litra bulionu ( najlepiej rosół z wcześniejszego obiadu),
1 łyżeczka lubczyku, 1 łyżeczka pietruszki,
sól, pieprz i ostra papryka do smaku.
Kolorowa zupa jarzynowa z fasolką szparagową i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie warzywa myjemy i obieramy ze skórki (oprócz cukinii) i kroimy.
Pokrojone warzywa (oprócz pomidora) wrzucamy do gorącego bulionu, dodajemy lubczyk i gotujemy na wolnym ogniu aż zmiękną. Ok. 5 minut przed końcem wrzucamy pokrojonego pomidora. Jeśli jest potrzeba doprawiamy do smaku według uznania. Wyłączamy zupę i dajemy posiekana natkę pietruszki. Jeśli lubimy zabielaną to możemy dodać trochę śmietany. Smacznego!
Komentarze