Kolorowa zupa jarzynowa z fasolką szparagową i cukinią

4.49 (190 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybka,zdrowa i prosta w przygotowaniu. Taka lekka zupa jarzynowa bardzo smakuje mojej rodzince.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 marchewka,
    ½ pietruszki,
    ok. 10 dag fasolki szparagowej,
    1 średnia cukinia,
    2-3 ziemniaki,
    kawałek pora,
    kawałek selera,
    mała kalarepa,
    1pomidor obrany ze skórki,
    2 ząbki czosnku,
    ok. 1 litra bulionu ( najlepiej rosół z wcześniejszego obiadu),
    1 łyżeczka lubczyku, 1 łyżeczka pietruszki,
    sól, pieprz i ostra papryka do smaku.
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery

Kolorowa zupa jarzynowa z fasolką szparagową i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa myjemy i obieramy ze skórki (oprócz cukinii) i kroimy.
    Pokrojone warzywa (oprócz pomidora) wrzucamy do gorącego bulionu, dodajemy lubczyk i gotujemy na wolnym ogniu aż zmiękną. Ok. 5 minut przed końcem wrzucamy pokrojonego pomidora. Jeśli jest potrzeba doprawiamy do smaku według uznania. Wyłączamy zupę i dajemy posiekana natkę pietruszki. Jeśli lubimy zabielaną to możemy dodać trochę śmietany. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasolka szparagowa Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować