KOLECIKI DROBIOWO-WARZYWNE Z SERKIEM WIEJSKIM

0 (0 ocen)

  • 45 min

Kotleciki są soczyste,aromatyczne i naprawdę delikatne w smaku dzięki serkowi. Z podanych składników wyszło mi 6 kotlecików. Jeden to około 60 kcal.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka- 200 g
    100 g kalafiora
    1 duża łodyga selera naciowego
    50 g serka wiejskiego
    3 łyżki koperku
    1 ząbek czosnku
    20 g bułki tartej
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Koleciki drobiowo-warzywne z serkiem wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0qw2mll 1. Pierś umyć i osuszyć. Zmielić w maszynce do mięsa. Kalafior i seler umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do mięsa. Wsypać koperek, dołożyć serek . Czosnek zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do miski. Doprawić solą i pieprzem.
  • image-09phhpi 2. Stopniowo dodawać bułkę tartą i wyrabiać masę mięsną. Z przygotowanej masy uformować burgery w kształcie walca.
  • image-19m9bwh 3. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 190 st około 25-30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Pierś z kurczaka Seler Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować