Koktajl warstwowy mango - truskawka - szpinak

4 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Pięknie wygląda a jeszcze lepiej smakuje. Zaczynając od warstwy szpiankowej z kiwi - najbardziej kwaśnej, wchodzimy w stonowaną w smaku truskawkę, a na samym końcu czeka na nas aromatyczne, słodkie mango.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 200 g liści szpinaku
    2 kiwi
    2 banany
    300 g truskawek
    250 g mango
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Koktajl

Koktajl warstwowy mango - truskawka - szpinak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ŻÓŁTA warstwa:

    Mango obrać, pokroić w kawałki, następnie zblendować na gładki, gęsty krem. Wyłożyć na sam spód szklanki.

    CZERWONA warstwa:

    Truskawki umyć, usunąć szypułki.
    Banana obrać, pokroić w grubsze plasterki.
    Truskawki i banana zmiksować na gładki koktajl, wyłożyć łyżką na żółtą warstwę.

    ZIELONA warstwa:

    Szpinak umyć, odsączyć.
    Kiwi obrać, pokroić.
    Banana obrać, pokroić w grubsze plastry.
    Wszystko zmiksować na gładki mus.
    Ostrożnie wyłożyć na czerwoną warstwę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Banany Mango Szpinak Kiwi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować