KOKTAJL TRUSKAWOWO-JABŁKOWY PACHNĄCY MIĘTĄ (il GELO di FRAGOLE al PROFUMO di MENTA)

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Znacie połącznie truskawki z jabłkiem? Idealne! Koktajl jest bardzo świeży i nie za słodki. Polecam na ciepłe letnie dni.

  • 2 godz.

Składniki:

  • na 4 porcje:

    800 g dojrzałych truskawek
    100 g soku jabłkowego
    sok z ¼ cytryny
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    40 g skrobi kukurydzianej
    2 gałązki mięty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Koktajl Sok

Koktajl truskawowo-jabłkowy pachnący miętą (il gelo di fragole al profumo di menta) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki dokładnie umyć pod bierzącą wodą, oczyścić i zmiksować blenderem.
  • 2. . Do rondelka wlać sok z jabłek (trochę zostawić do rozmieszania skrobii) i cytryny, dodać zmiksowane truskawki, jogurt i gałązkę mięty (w całości). Doprowadzić do wrzenia. Wyciągnąć mięte.
  • 3. W pozostawionym soku rozmieszać skrobię kukurydziną i wlać do gotujących się truskawek. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.
  • 4. Przelać do szklanek lub pucharków i pozostawić do przestudzenia, a następnie włożyć do lodówki na ok. 2-3 godziny.
  • 5. Podawać udekorowane cytryną i świeża miętą.

Porady

Koktajl nie jest zbyt słodki i taki powinien być ;) Jeśli ktoś woli słodszy dodać cukier do gotujących sie truskawek. Koktajl można przygtować również z mrożonych truskawek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Mięta Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować