Sok z natki pietruszki i cytryny

4.48 (166 ocen)

Sok z natki to kopalnia witamin i substancji odżywczych. Natka pietruszki ma właściwości antyseptyczne, wpływa pozytywnie na proces trawienia i zapobiega infekcjom układu moczowego...

Składniki:

  • 1 pęczek natki pietruszki
    1 duża cytryna
    1-2 szklanki wody mineralnej
    4-5 łyżek cukru
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Koktajl Sok

Sok z natki pietruszki i cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Natkę umyć, osuszyć i odkroić twarde łodygi. Cytrynę umyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki, oczyścić z pestek. Wszystkie składniki wkładamy do misy blendera i miksujemy stopniowo dolewając zimną wodę mineralną, aż do otrzymania ładnego, zielonego koloru. Sok podajemy dobrze schłodzony. Przed podaniem przelewamy go przez sito.

Porady

... Zawarte w pietruszce witaminy i minerały (wapń, magnez i potas) pozytywnie wpływają na krążenie krwi, a żelazo pomaga zwalczać anemię. Do tego sok z cytryny, który sprzyja detoksykacji organizmu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować