Mango Lassi - Koktajl z mango, jogurtu, wody z nutą kardamonu

4.5 (182 ocen)

  • 10 min

Mango lassi - indyjski napój na ochłodę. Mango lassi to nic innego jak koktajl z mango, jogurtu i wody. Latem mango lassi pysznie smakuje z kostkami lodu, a z kolei jesienią i zimą warto dodać szczyptę kardamonu. W obu wersjach mango lassi zachwyci łatwością przygotowania i smakiem.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 duże dojrzałe mango (idealne na mango lassi)
    1 szklanka jogurtu naturalnego
    1/2 szklanki chłodnej wody
    1 łyżka syropu klonowego lub miodu (opcjonalnie, bo mango samo w sobie jest słodkie)
    szczypta zmielonego kardamonu (opcjonalnie, najlepsze do mango lassi w chłodniejsze dni)
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Koktajl Smoothie Sok

Mango lassi - koktajl z mango, jogurtu, wody z nutą kardamonu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mango obieramy ze skórki. Miąższ bez włókien od pestki przekładamy do pojemnika blendera wraz z resztą składników. Miksujemy dokładnie na gładki mus i ... mango lassi gotowe ! Przelewamy do szklanek :)

Porady

Latem do mango lassi można dodać kilka kostek lodu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soki Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować