Koktajl śledziowy z paprykowym olejem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Imprezowy, lekki pomysł na śledzia czyli jak w prosty i szybki sposób wyczarować efektowną przystawkę.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śledzie (marynowane lub solone): 3 sztuki
    - ogórki (konserwowe lub kiszone): 2 sztuki
    - cebula (biała): 1 sztuka
    - cebulka (czerwona): 2 sztuki
    - oliwki (czarne): 20 sztuk
    - musztarda (francuska): 1 łyżeczka
    - pieprz (świeżo mielony): 1 szczypta
    - tymianek (świeży, listki): 1 łyżeczka
    - olej (rzepakowy): 0.33 szklanki
    - papryka (słodka mielona): 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Koktajl śledziowy z paprykowym olejem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • koktajl ze śledziem 1. Śledzie przepłukać, osuszyć. Pokroić dowolnie, cebulę białą i jedna czerwoną na pół, a potem w prążki, ogórka pokroić w kostkę, oliwki w plasterki, doprawić pieprzem. Mając śledzia marynowanego - używamy ogórków konserwowych, ewentualnie kiszonych. Do matjasa solonego - tylko ogórków kiszonych. Wszystkie te składniki wymieszać w misce, dodać musztardę. Rozdzielić sałatkę do kieliszków. Olej podgrzać delikatnie w małym garnuszku, dodać paprykę słodką, sos sojowy i wymieszać. Rozlać po równo. Udekorować listkami tymianku oraz cząstką cebuli czerwonej. Podawać od razu z białym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Śledzie Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować