Mój tatar śledziowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Tatar śledziowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu.
Wystarczy że wcześniej wymoczymy sobie śledzie( jeżeli są zbyt słone).
Mój tatar jest z dodatkiem grzybków marynowanych mojej roboty oraz kiszonych ogórków.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filety śledziowe matiasy 5 szt,
    cebula 1 szt,
    ogórki kiszone 2 mniejsze lub 1 większy,
    grzybki marynowane 5 szt + do dekoracji,
    cebulka zielona 1/2 pęczka,
    natka pietruszki 2 gałązki,
    musztarda ostra 1 łyżeczka,
    miód płynny 1 łyżeczka,
    pieprz świeżo mielony do smaku,
    olej 2 łyżki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tatar

Mój tatar śledziowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mój tatar śledziowy 1. Filety śledziowe wymoczyć w wodzie ( czas moczenia zależy od tego jak słone są śledzie),moje śledzie moczyłam tylko 30 minut.
    Po wymoczeniu filety śledziowe kroimy na kawałki po skosie, wkładamy do miski, dodajemy obraną, pokrojoną w kostkę cebulę,pokrojony w kostkę ogórek kiszony,posiekaną cebulkę zieloną i natkę pietruszki oraz pokrojone grzybki marynowane dodać musztardę, miód oraz olej, przyprawić świeżo mielonym pieprzem,całość dokładnie wymieszać.
    Wyłożyć na talerz, udekorować marynowanymi grzybkami.

    Grzybki miałam swojej roboty.

Porady

Rada; Tatara można podać ułożonego na wyciętych krążkach ciemnego pieczywa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować