Kokosowa chia z musem z karmelizowanych gruszek i jabłek

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kokosowy puding z nasion chia z musem z karmelizowanych gruszek i jabłek

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szkl mleka kokosowego

    4 łyżeczki chia (szałwia hiszpańska)

    mus:

    1 jabłko

    1 gruszka

    sok z 1/2 cytryny

    3 łyżki brązowego cukru

    szczypta cynamonu

    skórka z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowa chia z musem z karmelizowanych gruszek i jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nasiona chia moczymy w mleku kokosowym, aż napęcznieją . (przynajmniej na 3 godziny, ale najlepiej odstawić nawet na całą noc)

    Jabłko i gruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Polewamy sokiem w cytryny aby nie ciemniały.

    W rondlu rozgrzewamy brązowy cukier, a kiedy zacznie karmelizować dodajemy gruszki z jabłkami oraz odrobinę cynamonu. Dusimy, aż owoce zrobią się miękkie. 2 łyżeczki skarmelizowanych owoców odkładamy, resztę zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem na mus.


    Mus układamy na dnie miseczek, nakładamy chia w mleku kokosowym. Na wierzchu podajemy odłożone skarmelizowane owoce w cząstkach i posypujemy otartą skórką z cytryny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Gruszki Szałwia Nasiona chia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować