Kokosanki

4.5 (141 ocen)

  • 60 min

Słodkie kosteczki oblane czekoladą i obtoczone w wiórkach idealne do kawki.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:3 łyżki miodu,3 łyżki masła, 2 jaka, 1/2 szklanki mleka, 2 i 1/4 szklanki mąki, 1 i 1/2 szklanki cukru pudru, 2 łyżki proszku do pieczenia
    Polewa: kostka masła, 2 łyżki kakao, 2 łyżki mleka, 1 szklanka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery Kokosanki

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miód z masłem rozpuścić. Po wystudzeniu zmieszać z pozostałymi składnikami (mikserem) . Piec około 30 minut. Wystudzić dokładnie.
  • 2. Wszystkie składniki na polewę wymieszać i gotować na małym ogniu przez około 2 minuty.
  • 3. Następnie upieczone i ostudzone ciasto pokroić w kostkę i otaczać z każdej strony w połowie a następnie w wiórkach kokosowych.

Porady

Dla naszej wygody kosteczki najlepiej nadziać na patyczki od szaszłyków i wtedy obtaczać w czekoladzie i wiórkach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować