1.
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy je na puszysto z cukrem.-robimy to dość długo, żeby ciasto wyszło delikatne. Następnie dodajemy oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, sok oraz skórkę otartą z całej cytryny. Bardzo dokładnie miksujemy.
2.
Ubijamy białka na sztywno ze szczyptą soli.Delikatnie i stopniowo, przy pomocy drewnianej łyżki musimy wmieszać białko w masę z mąki i żółtek.
Do osobnej miski odlewamy około pół szklanki przygotowanej masy i dodajemy do niej kakao.Dokładnie mieszamy.
3.
Formę do babeczek smarujemy tłuszczem,obsypujemy bułką tartą i wlewamy 2 łyżki jasnej masy,następnie kładziemy kostkę czekolady,znów łyżka jasnej masy a na nią małą łyżeczką robimy ''wzorki'' masą kakaową.Tak samo postępujemy z pozostałą masą.Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 20 minut.Do tzw.''suchego patyczka''.Po upieczeniu studzimy na kratce a następnie obsypujemy cukrem pudrem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze