Kokosanki

0 (0 ocen)

.................................

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu
    1 szklanka cukru
    5 jajek
    1 łyżka proszku do pieczenia
    Polewa:
    2 kostki margaryny
    6 łyżek kakao
    8 łyżek wody
    2 szklanki cukru pudru
    2,5 szklanki wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt.
  • 2. Ostudzone ciasto pokroić w prostokąty, namaczać w polewie i obtaczać w wiórkach kokosowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować