Kremówki kokosowe

0 (0 ocen)

  • 55 min

ciacha pyszne i proste w przygotowaniu :)

  • 55 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1/2 kostki masła
    1/2 szklanki cukru
    3 jajka
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 litr mleka 3,2%
    3 budynie waniliowe
    MASA KOKOSOWA:
    1/2 kostki masła
    2 jajka
    1/2 szklanki cukru pudru
    20 dag wiórków kokosowych
    cukier puder do posypania

Kremówki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę zagnieć z masłem, cukrem, jajkami i proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłóż na natłuszczoną blachę. Podpiecz ok. 10 minut, ostudź. Ugotuj budyń na mleku ( cukru tyle co na opakowaniach ), ostudź, nałóż na ciasto.
  • 2. Przygotuj masę kokosową: masło stop, odstaw do wystudzenia. Białka ubij z cukrem pudrem, połącz z żółtkami i wiórkami. Mieszając, powoli wlewaj masło. Masę wyłóż na budyń.
  • 3. Blachę włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni, piecz ok. 30 minut. Ciasto przestudź, posyp cukrem pudrem, potnij na porcje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy