Kokardki z sosem z łososia i cukinii

0 (0 ocen)

  • 25 min

Makaron z sosem z wędzonego łososia i cukinii to rewelacyjne i szybkie danie obiadowe ,nawet dla niespodziewanych gości,przygotujesz je w 25 minut..

  • 25 min

Składniki:

  • 30 dag makaronu kokardki

    Sos:
    1 cukinia
    1 pęczek koperku świeżego
    4 ząbki czosnku
    150 g wędzonego łososia
    250 g serka mascarpone
    sok z 1/2 cytryny
    5 łyżek oliwy
    sól himalajska do smaku
    pieprz kolorowy z młynka do smaku
    szczypta czubricy zielonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Kokardki z sosem z łososia i cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos 1. Makaron gotujemy all dente tak jak w przepisie na opakowaniu,odcedzamy trzymamy w ciepłym miejscu aby nie ostygł. Cukinię myjemy-nie obieramy ze skórki kroimy w grubą kostkę.W garnku rozgrzewamy oliwę dodajemy przeciśnięty przez praskę obrany czosnek,oraz pokrojoną cukinię i pod przykryciem dusimy około 7-8 minut aż cukinia zmięknie od czasu do czasu mieszając. Koperek siekamy a łososia kroimy na paski dodajemy do cukinii wyciskamy sok z cytryny dodajemy serek i mieszając doprowadzamy sos do wrzenia.Zestawiamy z ognia doprawiamy czubricą ,pieprzem i ewentualnie solą do smaku. Podajemy z ciepłym makaronem od razu po przyrządzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Łosoś wędzony Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować