Kokardki z sosem serowo- pieczarkowym

5 (184 ocen)

Szybkie danie które smakuje wszystkim moim domownikom

Składniki:

  • 25 dag makaronu kokardki
    30 dag pieczarek
    2 cebule
    4 łyżki oleju
    sól, pieprz
    200 g śmietany 18%
    100 ml wody
    1 trójkąt serka topionego śmietankowego
    pęczek koperku
    szczypta chilli
    ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Kokardki z sosem serowo- pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Pieczarki, myjemy i kroimy w paski. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki wraz z cebulą doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na oleju do miękkości aż co całkowitego odparowania wody. Śmietanę mieszamy z wodą dodajemy pokrojony w paski serek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieczarki z cebulą. Wszystko razem gotujemy na małym ogniu około 5 minut, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą chilli. Do sosu dodajemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Sosem polewamy ugotowany makaron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować