Zapiekanka jaglana z cukinii i łososia

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kolorowa, zdrowa i delikatna zapiekanka dla smakoszy ryb

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -120 g łososia (u mnie wędzony na zimno)
    -1 jajo
    -1 większa cukinia
    -2 duże marchewki
    -140 g kaszy jaglanej
    -1 łyżka tłuszczu do wysmarowania naczynia, sól, pieprz, zioła wedle uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Zapiekanka jaglana z cukinii i łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy.
    2. Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub na tarce do szatkowania kapusty, posypujemy delikatnie solą i odstawiamy, aby puściła wodę.
    3. Marchewki pokroić obieraczką do warzyw, aby wyszły paseczki lub zetrzeć na tarce.
    4. Rybę pokroić w małe kawałki.
    5. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Do większej miski przesypujemy ugotowaną kaszę, dodajemy cukinię dokładnie wyciśniętą z wody, marchewkę i roztrzepane jajo. Przyprawiamy wedle uznania i wszystko mieszamy. Przekładamy do naczynia i zapiekamy 25 min 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować