Kogut w śmietanie

4.49 (185 ocen)

  • 20 min

wysmienity pomysł na niedzielny obiad!

  • 20 min

Składniki:

  • kurczak lub kura
    przyprawy (pieprz, marchew, liść laurowy, korzeń selera, koper, cebula)
    kostka margaryny
    łyżkę smalcu,
    główka cebuli,
    0,5 l śmietany 18% słodkiej
Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kogut w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kogut w śmietanie 1. Kurczaka podzielić na części i gotować ok. 1 godz. wraz z przyprawyami (pieprz, marchew, liść laurowy, korzeń selera, koper, cebula). Gdy mięso będzie miękkie przekładamy je do innego garnka, a z pozostałego wywaru możemy ugotować rosół.
    Do mięsa dodajemy kostkę margaryny i łyżkę smalcu, pokrojoną główkę cebuli, 0,5 l śmietany 18% do zup i sosów, przyprawy. Wszystko chwilę gotujemy, doprawiamy solą. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować