Knedle z rabarbarem

4.5 (183 ocen)

  • 10 min

Pyszny pomysł na obiad i wykorzystanie rabarbaru:). Osoby nie lubiące rabarbaru mówią, że smakują jakby były ze śliwkami;)

  • 10 min

Składniki:

  • - ok 800 g ugotowanych ziemniaków
    - 1,5 szkl. mąki
    - 1 jajko
    - rabarbar (2-3szt)
    - odrobina cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Knedle Dania główne

Knedle z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane ziemniaki rozgniatamy. Dodajemy jajko, mąkę i wszystko mieszamy i zagniatamy jednolitą masę.
  • 2. Rabarbar myjemy i obieramy. Kroimy w małe plasterki.
  • 3. Ciasto dzielimy na części, formujemy kulki, rozpłaszczamy. Napełniamy rabarbarem, posypujemy cukrem i zlepiamy.
  • 4. Gotujemy w osolonej wodzie ok 15 min.
  • 5. Podajemy z roztopionym masełkiem i cukrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować