Kluski ziemniaczane z nadzieniem

4.5 (175 ocen)

  • 30 min

Tani i szybki obiad dla każdego. Kluski są bardzo miękkie, Z tej porcji ciasta wyszło mi 25 sztuk.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki :
    50 dag ugotowanych ziemniaków
    10 dag żółtego sera
    2 łyżki keczupu
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżka masła
    Mąka pszenna do podsypania
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski ziemniaczane z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: ziemniaki przetrzeć przez praskę, przełożyć na podsypaną mąką stolnicę, dodać jajko, masło, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą, przyprawy do smaku, zagnieść ciasto. Następnie uformować wałek, odcinać kawałki, formować placuszki. Na środek każdego placka ułożyć pokrojony w kostkę ser żółty i keczup, skleić placuszki, uformować kuleczki. Wodę zagotować z dodatkiem soli, wrzucać kluseczki, gotować od wypłynięcia 2-3 minuty.
    Kluski podawać na ciepło polane okrasą z masła i bułki tartej.

Porady

1.do ciasta można dodać przyprawę do ziemniaków. 2. kluski można też smażyć w głębokim oleju.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować