KISZONE POMIDORY

  • wyświetlono: 1560 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Takie kiszone pomidory nadają się do sporządzenia różnych dań,zup i jako dodatek do potraw.

Koronowianka

Składniki


- dowolna ilość pomidorów twardych,najlepiej podłużne

DODATKI NA 1 SŁOIK -700 ML.

4 podłużne kawałki chrzanu
3 duże ząbki czosnku
2 listki laurowe
6 ziarenek pieprzu kolorowego
5 ziarenek ziela angielskiego
1/2 łyżeczki gorczycy
1 koszyczek kopru z ziarnkami

ZALEWA

1 l. gorącej wody
2 łyżki soli

Sposób przygotowania przepisu:

KISZONE POMIDORY

  • kiszone pomidory1. Pomidory umyć,nakłuć w kilku miejscach wykałaczką.Do każdego słoika w łożyć połowę porcji dodatków.Ułożyć pionowo pomidory i dodać drugą połowę dodatków.
  • kiszone pomidory2. Całość zalać gorącą zalewą sporządzoną z wody i soli.Słoiki zakręcić i odwrócić na ściereczkę do góry dnem,pozostawić do przestudzenia.
  • kiszone pomidory3. Słoiki odwrócić i pozostawić na 4 do 5 dni w ciepłym miejscu.Następnie wynieść do piwnicy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylaPrzetworykiszone pomidory
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki Kiszone

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Ogórki kiszone

Przepis każdemu znany na takie...

Ogórki kiszone

Dodane przez: anka1988

Ogórki kiszone

Takie ogórki kiszone uwielbia moja...

Kiszona cukinia

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Kiszona cukinia

Podobny smak do kiszonych ogórków,...

Kiszona kapusta

Dodane przez: ciastto80

Kiszona kapusta

co roku kisimy w domu kapustę,...

ogórki kiszone

Dodane przez: klaudia0318

Kiszone ogórki

Tradycyjne - najlepsze. Ogórki...

Kapusta kwaszona

Dodane przez: teresa-kr

Kapusta kiszona domowa

Co roku kisimy wraz z mężem kapustę...