KISZONE POMIDORY

  • wyświetlono: 2711 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Takie kiszone pomidory nadają się do sporządzenia różnych dań,zup i jako dodatek do potraw.

Koronowianka

Składniki


- dowolna ilość pomidorów twardych,najlepiej podłużne

DODATKI NA 1 SŁOIK -700 ML.

4 podłużne kawałki chrzanu
3 duże ząbki czosnku
2 listki laurowe
6 ziarenek pieprzu kolorowego
5 ziarenek ziela angielskiego
1/2 łyżeczki gorczycy
1 koszyczek kopru z ziarnkami

ZALEWA

1 l. gorącej wody
2 łyżki soli

Sposób przygotowania przepisu:

KISZONE POMIDORY

  • kiszone pomidory1. Pomidory umyć,nakłuć w kilku miejscach wykałaczką.Do każdego słoika w łożyć połowę porcji dodatków.Ułożyć pionowo pomidory i dodać drugą połowę dodatków.
  • kiszone pomidory2. Całość zalać gorącą zalewą sporządzoną z wody i soli.Słoiki zakręcić i odwrócić na ściereczkę do góry dnem,pozostawić do przestudzenia.
  • kiszone pomidory3. Słoiki odwrócić i pozostawić na 4 do 5 dni w ciepłym miejscu.Następnie wynieść do piwnicy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylaPrzetworykiszone pomidory

Komentarze

Podobne przepisy

Kiszona brukselka

Dodane przez: palinos

Kiszona brukselka

Kiszona brukselka jest smacznym...

Kiszone ogórki

Dodane przez: czekoladka

Ogórki kiszone

Uwielbiamy kiszone ogórki oraz...

ogórki kiszone

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Ogórki kiszone

Przepis każdemu znany na takie...

o

Dodane przez: KuchniaPoli

Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

.

Dodane przez: Anitka0804

Ogórki kiszone

Niema jak to ogórki kiszone z receptury...

Ogórki kiszone

Dodane przez: anka1988

Ogórki kiszone

Takie ogórki kiszone uwielbia moja...