2 kg pomidorów malinowych
8 liści laurowych
kilka ziaren ziela angielskiego
8 kwiatów kopru
4 ząbki czosnku
1 średnia cebula
gorczyca
Zalewa:
1,5 l wody
pół szklanki octu
2 łyżki cukru
1 łyżka soli
Sposób przygotowania przepisu:
Kiszone pomidory malinowe
1.
Pomidory obieramy ze skórki,ja robiłam to bez parzenia,z malinówek skórka schodzi łatwo.Kroimy je na cztery części.
2.Do litrowych słoików wsypujemy po łyżeczce gorczycy,wrzucamy po kawałku cebuli,jednym ząbku czosnku,oraz po dwa kwiaty kopru.Układamy pomidory,dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.
3.Wodę z octem gotujemy,wsypujemy cukier i sól,mieszamy do rozpuszczenia.Gorącą zalewą zalewamy pomidory,zakręcamy,pasteryzujemy 10 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze