Kiszona kapusta podana z pieczarkami i ziemniakami. Ten przepis przekazała mi moja babcia, lubimy taką wersję bo jest łatwa ale i pyszna
40 min
Składniki:
pieczarki 20 dag
ziemniaki 0,5 kg
cebula 2 sztuki
kapusta kiszona 15 dag
natka pietruszki posiekana 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
ocet jabłkowy do smaku
cukier do smaku
olej 0,5 szklanki
marchew 2 sztuki
Kiszona kapusta z pieczarkami mojej babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i pokroić. Podobnie robimy z pieczarkami. Cebulkę obrać i posiekać, kapustę kiszoną poszatkować. Dodać składniki do ziemniaków i pieczarek. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać do ziemniaków i pieczarek z kapustą, wymieszać. Dodać olej, ocet i doprawić do smaku. Wymieszać.
Komentarze