Kiszona kapusta z pieczarkami mojej babci

4.51 (176 ocen)

  • 40 min

Kiszona kapusta podana z pieczarkami i ziemniakami. Ten przepis przekazała mi moja babcia, lubimy taką wersję bo jest łatwa ale i pyszna

  • 40 min

Składniki:

  • pieczarki 20 dag
    ziemniaki 0,5 kg
    cebula 2 sztuki
    kapusta kiszona 15 dag
    natka pietruszki posiekana 3 łyżki
    sól i pieprz do smaku
    ocet jabłkowy do smaku
    cukier do smaku
    olej 0,5 szklanki
    marchew 2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.51 (176 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Kiszona kapusta z pieczarkami mojej babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i pokroić. Podobnie robimy z pieczarkami. Cebulkę obrać i posiekać, kapustę kiszoną poszatkować. Dodać składniki do ziemniaków i pieczarek. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać do ziemniaków i pieczarek z kapustą, wymieszać. Dodać olej, ocet i doprawić do smaku. Wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ziemniaki Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować