Kieszonki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Dziś się nie stresuje bo obiad wspaniały szykuje, uwielbiają go mali i duzi oraz nasze głodne brzuchy.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie 300 g,
    700 g pieczarek,
    1 duża cebula,
    szczypta pieprzu czarnego,
    0,5 łyżeczki soli,
    1 jajko,
    2 łyżki masła.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Kieszonki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kieszonki 1. Naszykować pieczarki, obrać je i pokroić.
  • kieszonki 2. Na patelni rozpuścić masło, dodać pokrojoną cebulę i ją podsmażyć.
  • kieszonki 3. Następnie dodać pieczarki, posolić, dodać pieprz i smażyć na wolnym ogniu do wyparowania soków.
  • kieszonki 4. Ciasto w z dłuż na dwa paski
  • kieszonki 5. i w poprzek kwadraty po około 10 cm.
  • kieszonki 6. Na gotowy kwadrat położyć przygotowany farsz.
  • kieszonki 7. Po zawijać boki z każdej strony.
  • kieszonki 8. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • kieszonki 9. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
  • kieszonki 10. Wstawić do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 minut i piec 35 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.
  • kieszonki 11. Powiem wam że wyszły przepyszne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować