Kieszonki drobiowe z pieczarkami

4.5 (189 ocen)

Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami, pieczona w piekarniku

Składniki:

  • Na trzy porcje:
    3 pojedyncze filety z kurczaka
    biała część pora
    150 g pieczarek
    2 łyżki oleju
    3 łyżki startego sera żółtego
    sól
    biały pieprz
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki drobiowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, nacinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Nacieramy solą i pieprzem,wstawiamy na pół godziny do lodówki.
    W tym czasie pora dokładnie myjemy i tniemy w półtalarki, pieczarki w półplasterki.
    Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy pora,dokładamy pieczarki, dusimy do miękkości, przyprawiamy do smaku ziołami, solą i pieprzem.
  • 2. Lekko przestudzonym farszem nadziewamy filety,wkładamy do naczynia żaroodpornego z pokrywką i pieczemy 35-40 minut w 180*C, pod koniec pieczenia posypujemy tartym serem i dopiekamy bez przykrycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Pieczarki Por Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować