Kieszonki ze szpinakiem i pieczarkami

4.49 (142 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 3 osób

Kieszonki to pomysł na pyszny obiad, który przygotujemy w kilka chwil! Idealnie smakują podane z sosem czosnkowym i pomidorkami koktajlowymi.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • tortilla pełnoziarnista lub pszenna 6 szt,
    szpinak świeży 200 g,
    pieczarki 300 g,
    cebula 1 szt,
    kukurydza pół puszki,
    oliwki czarne 100 g,
    ser żółty 100 g,
    czosnek 2 ząbki,
    sól i pieprz do smaku,
    oliwa z oliwek do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Kieszonki ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak myjemy i drobno siekamy. Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki i podsmażamy. Do pieczarek dodajemy szpinak i smażymy do momentu odparowania wody. Pod koniec dodajemy sól, pieprz i wyciśnięty przez praskę czosnek.
    Oliwki przekrawamy na pół i dodajemy do usmażonego szpinaku i pieczarek. Tortille rozkładamy na blacie. Farsz dzielimy na 6 części i nakładamy na środek tortilli. Następnie farsz posypujemy kukurydzą i startym na grubych oczkach serem żółtym. Następnie boki tortilli składamy do środka z 4 stron i spinamy wykałaczkami, tak aby tortille się nie pootwierały. Olej rozgrzewamy. Gotowe kieszonki kładziemy na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowym i świeżymi pomidorkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Pieczarki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować