Kiełbasa pieczona w piwie z cebulą

4.49 (187 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Tak podana kiełbasa jest świetną alternatywą dla kiełbasy z wody, która często pojawia się na wielkanocnym stole.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 400g kiełbasy
    3 duże czerwone cebule
    250g pomidorków koktajlowych
    4 łyżki oleju
    200ml jasnego piwa
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Kiełbasa pieczona w piwie z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki, nacinamy. Cebule kroimy w piórka, pomidorki przekrawamy na pół. Układamy wszystko w naczyniu żaroodpornym. Polewamy piwem, olejem, posypujemy solą i pieprzem.
  • 2. Kiełbasę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Na 20 minut przed końcem pieczenia włączamy termoobieg by całość się przyrumieniła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować