Domowy fast food do zrobienia w maksymalnie 30 minut, wliczając w to czas nagrzania piekarnika i pieczenia się frytek:). Podany przepis to dwie ogromne porcje lub 3 mniejsze.
Kebab z frytkami na talerzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Frytki pieczemy w piekarniku zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Polędwiczki siekamy na cienkie plasterki. Obficie posypujemy przyprawą kebab-gyros, smażymy na rozgrzanym oleju do mocnego zarumienienia.
2.Polędwiczki siekamy na cienkie plasterki. Obficie posypujemy przyprawą kebab-gyros, smażymy na rozgrzanym oleju do mocnego zarumienienia.
3.Wszystkie warzywa drobno kroimy.
4.Przygotowujemy sos: mieszamy keczup z jogurtem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku.
5.Na talerzu układamy frytki a na to mięso, warzywa i sos w dowolnej kolejności. Posypujemy serem feta.
Komentarze