Roladki z chleba tostowego z szynką i serem

4.5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Proste i szybkie roladki. Na śniadanie, kolację albo jako przekąska na imprezę.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kromek chleba tostowego
    5 plastrów szynki
    5 plastrów żółtego sera
    1 cebula
    Jajko
    Bułka tarta
    Olej do smażenia
    Sól, pieprz, papryka słodka
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Roladki z chleba tostowego z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Z chleba odkroić skórki, a następnie rozwałkować kromki. Na każdą kromkę położyć plaster sera, szynki i trochę cebuli i zwijać roladki. Obtoczyć w jajku rozkłóconym z przyprawami i w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

    Podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy Szynka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować