1.Białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukru. Na najmniejszych obrotach miksera dodawać kolejno po jednym żółtku. Gdy masa będzie jednolita dodać przesianą mąkę z proszkiem, kakao
i kawą, wymieszać delikatnie łyżką. Piec w temp. 170-180 stopni około 25 minut.
Przygotować masę budyniową: Z mleka odlać 1/2 szklanki i wymieszać w nim obie mąki, a resztę mleka zagotować z cukrami. Do gotującego mleka wlać rozrobione w mleku mąki, chwilę pogotować. Margarynę ucierać do białości dodając po łyżce zimnego budyniu. Masę budyniową wyłożyć na upieczony i wystudzony biszkopt. Na masę budyniową ułożyć herbatniki, następnie masę kajmakową i znowu warstwę herbatników, którą smarujemy dżemem. Wstawić na chwilę do lodówki i w tym czasie przygotować masę śmietanową.
Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody, ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno dodając cukier puder. Do ubitej śmietany wlewać powoli tężejącą galaretkę i wsypać cappuccino. Miksować do czasu jego rozpuszczenia. Masę śmietanową wyłożyć na ciasto i dowolnie udekorować.
Komentarze