Kawowy 3 bit

4.5 (147 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Pyszny, wręcz rozpływa się w ustach.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Blacha o wym. 20x30
    Masę budyniowa:
    3 szklanki mleka
    2 budynie waniliowe
    3 łyżki cukru
    1 kostka masła
    2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    Bita śmietana:
    2 szklanki śmietany kremówki
    cukier puder
    2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wrzącej wody
    Dodatkowo:
    6 paczek herbatników ok. 300 g
    płatki migdałowe
    masa kajmakowa

Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery Kawy Herbaty Bita śmietana

Kawowy 3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Masło utrzeć na puch dodając po łyżce budyń. Kawę rozpuścić w ciepłej przegotowanej wodzie. Masę budyniową podzielić na 2 części - do jednej dodać rozpuszczoną kawę, wymieszać. Drugą pozostawić bez dodatków.
    Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodając cukier puder i rozpuszczoną żelatynę.
    Złożenie:
    herbatniki
    masa kajmakowa
    herbatniki
    masa budyniowa jasna
    masa budyniowa z kawą
    herbatniki
    bita śmietana
    wierzch dowolnie udekorować i wstawić do lodówki na 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować