Kawoszek

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 5 osób

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Upiec biszkopt jasny z 6 - 7 jajek (w formie 25/35 cm.) i po wystudzeniu przekroić na dwa placki.

    PIANKA KAWOWA:
    11 dag czekoladowej kawy cappuccino
    2 1/2 szklanki mleka
    4 "Śnieżki"
    2 łyżki żelatyny

    PIANKA ŚMIETANKOWA:
    1/2 l śmietany 30%
    galaretka cytrynowa
    1 łyżka cukru pudru

    GALARETKA KAWOWA:
    650 ml mocnej i słodkiej kawy Inka
    75 ml wrzątku
    25 g żelatyny

    DODATKOWO:
    Nutella
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Kawoszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PIANKA KAWOWA:
    Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku, wystudzić. Mleko wymieszać
    z kawą i zagotować. Wystudzić i ubić ze "Śnieżkami" i żelatyną.
  • 2. PIANKA ŚMIETANOWA:
    Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudzić i odstawić. Śmietanę ubić z cukrem i połączyć z tężejącą galaretką.
  • 3. GALARETKA KAWOWA:
    Żelatynę rozpuścić we wrzątku i dodać do schłodzonej kawy.
  • 4. ZŁOŻENIE:
    Biszkopt posmarować Nutellą - wyłożyć piankę kawową - przykryć drugim biszkoptem nasączonym wywarem z kawy - wyłożyć piankę śmietanową - zalać tężejącą galaretką kawową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować