Ciasto Kawoszek - najlepsza pianka kawowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiam smak kawy, a do kawy ciasto o smaku kawy to już podwójna uciecha... mniam :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g - 1 opakowanie ciastek maszynkowych
    400g masy krówkowej kajmak
    2-3 łyżki alkoholu Sheridan's
    20-30g czekolady do starcia na wierzch
    100g kawy cappuccino + 1/4 szkl gorącej wody
    1 galaretka cytrynowa + 1/2 szkl gorącej wody
    16g cukru waniliowego
    500g śmietany 30%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto kawoszek - najlepsza pianka kawowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Na spód blaszki układamy ciastka maszynkowe firmy Brześć (są rewelacyjne)
    2.Kajmak delikatnie ogrzewamy wraz z alkoholem. Nakładamy na ciastka, zostawiamy odrobinę na ozdobienie wierzchu.
    3. Galaretkę rozrabiamy z wodą, pozostawiamy do ostygnięcia.
    4. Cappuccino także rozrabiamy z wodą, i odstawiamy.
    5. Śmietanę 30% ubijamy wraz z cukrem waniliowym, dodajemy przestudzoną galaretkę i cappuccino, dokładnie mieszamy, wylewamy na karmel.
    6. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, następnie dekorujemy karmelem i startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować