Kawa z miętą

4.98 (162 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Uwielbiam kawę, lubię różne eksperymenty z jej udziałem – tak jak na przykład orzeźwiającą kawę z miętą – to wspaniały napój. We Włoszech czy Hiszpanii, kawa z miętą (i pieprzem) jest bardzo popularna. Pije się ją na zimno, jak i na ciepło, z ulubionymi dodatkami – mlekiem, cukrem, bitą śmietaną, cytryną, kostkami lodu. Poniżej jeden z najprostszych pomysłów, który gorąco polecam.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Ulubiona kawa (espresso, kawa rozpuszczalna)
    Kilka listków mięty
    Szczypta cynamonu
    Cukier
Wystaw ocenę:

4.98 (162 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kawy

Kawa z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę oraz 2-3 listki mięty zalać gorącą, zagotowaną wodą (lub do gorącego espresso dodać miętę). Dodać szczyptę cynamonu, cukier do smaku. Opcjonalnie można dodać do kawy mleko lub śmietankę. Kawę podać tuż po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować