Kaszowe risotto z leśnych grzybów

0 (0 ocen)

  • 25 min

Do potrawy można użyć dowolnych świeżych leśnych grzybów.

  • 25 min

Składniki:


  • 2 woreczki kasza jęczmiennej
    grzyby leśne
    1 szt cebula
    2 łyżki oliwy z oliwek
    Bulion grzybowy
    pieprz biały
    4 łyżki parmezanu startego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaszowe risotto z leśnych grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę wysypujemy z woreczków. Cebulę siekamy drobno. Grzyby leśne świeże przebieramy oczyszczamy i siekamy drobniutko. Na patelni na oliwie z oliwek podsmażamy cebule , dodajemy posiekane grzyby i smażymy chwilę. dodajemy kaszę i dalej smażymy. Kostkę bulionową grzybową zalewamy 1 litrem wrzątku - mieszamy aż kostka się rozpuści. Podlewamy kasze ok 1/2 szklanki bulionu , mieszamy i nakrywamy. Po ok 5 min znów podlewamy - mieszamy.
  • 2. Robimy tak aż kasza będzie gotowa. Na koniec dodajemy pieprz i sól do smaku - mieszamy i dodajemy starty parmezan.Jeszcze raz zmieszamy i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.36 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z grzybów leśnych

To może cię zainteresować