Kasza z filetem drobiowym , warzywami i kukurydzą konserwową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę ugotować ją w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Po ugotowaniu kasze odcedzić.
Fileta pokroic w paski, oprószyc sola i pieprzem i obtoczyc w mące, Smazyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
W międzyczasie marchew zetrzeć na tarce , pieczarki i pora i pokroić w plasterki.
Na dużej patelni rozgrzać po łyżce oleju i masła. Wrzucić por, pieczarki, marchew i dusić aż będą prawie miękkie.Warzywa podlac bulionem .
Dodać wcześniej podsmazonego fileta oraz odsączoną kukurydze i fasolke szparagową Pod koniec duszenia wrzucic posiekany szczypior , doprawic do smaku.
Na sam koniec dodąć kaszę , wymieszać , podawać ciepłe , smacznego:)
Komentarze