Kasza z filetem drobiowym , warzywami i kukurydzą konserwową

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

smacznie :)

  • 55 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 100 g kaszy gryczanej
    1 pierś z kurczaka
    1 mały por
    2 marchewki
    5-6 pieczarek
    garsc fasolki szparagowej
    1\2 puszki kukurydzy konserwowej
    1 szklanka bulionu
    peczek szczypiorku
    sól
    swiezo zmielony pieprz
    olej
    masło
    tłuszcz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza z filetem drobiowym , warzywami i kukurydzą konserwową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować ją w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
    Po ugotowaniu kasze odcedzić.
    Fileta pokroic w paski, oprószyc sola i pieprzem i obtoczyc w mące, Smazyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
    W międzyczasie marchew zetrzeć na tarce , pieczarki i pora i pokroić w plasterki.
    Na dużej patelni rozgrzać po łyżce oleju i masła. Wrzucić por, pieczarki, marchew i dusić aż będą prawie miękkie.Warzywa podlac bulionem .
    Dodać wcześniej podsmazonego fileta oraz odsączoną kukurydze i fasolke szparagową Pod koniec duszenia wrzucic posiekany szczypior , doprawic do smaku.
    Na sam koniec dodąć kaszę , wymieszać , podawać ciepłe , smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Fasolka szparagowa Kasza Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować