Kasza kuskus z gruszkami i cynamonem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Szybkie za zarazem smaczne danie, właściwie deser. Bardzo podobny do marokańskiego Seffa.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki;
    garść płatków migdałowych
    15 dag kaszy kuskus
    4 łyżki brązowego cukru
    2 gruszki
    1 łyżka masła
    pół łyżeczki cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza kuskus z gruszkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalać ok. 250ml wrzącej wody. Dodać 3 łyżki cukru. Wymieszać, przykryć i odstawić. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Gruszki umyć a następnie 1 pokroić w kostkę, a 2 w plastry ułożymy je jako dekoracje w pucharkach. Na patelnie dodać łyżkę masła i łyżkę cukru, wrzucić gruszki. smażymy aż będą lekko brązowe. Te pokrojone w kostkę dodajemy do kuskusu, dokładamy cynamon i płatki migdałowe.( część zostawiamy do dekoracji) Wszystko razem mieszamy i przekładamy do pucharków. Po wierzchu dekorujemy plastrami gruszek i płatkami migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Kuskus Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować