Karnawałowe Żeberka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Delikatne, soczyste mięso z żeberek wieprzowych to doskonałe, sycące danie dla całej rodziny. Szybkie i proste wykonanie i niewielki zestaw podstawowych składników to dodatkowy plus dla zapracowanych Pań domu, ceniących swój czas spędzony w kuchni. Żeberka są pyszne i z pewnością możemy podać na różne dni świąteczne.

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg żeberek wieprzowych
    • 1 łyżeczka soli
    • ½ łyżeczka pieprzu
    • 3 ząbki czosnku
    • 1 łyżeczka słodkiej papryki
    • ½ łyżeczki ostrej papryki
    • 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
    • 2 łyżki słodkiego sosu Chili
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 3 łyżki ketchupu pikantnego
    • 1 łyżka octu ryżowego
    • 2 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Karnawałowe żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, kroję na mniejsze paski i przekłam do miski.
    Do mięsa dodaję wszystkie składniki pozostałe: sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, słodką, ostrą paprykę, sos sojowy, oliwę sos chili, ketchup, ocet, miód i dokładnie mieszam z mięsem. Odstawiam na dwie godziny.
  • mięso 2. Następnie przekładam do naczynia żaroodpornego i piekę pod przykryciem w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
  • żeberka 3. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować